Wat zijn andermans ervaringen

‘Toen ik gedeeltelijk mijn werk niet meer kon doen door burn-out achtige klachten heb ik Tineke ingeschakeld. Samen met haar heb ik zicht gekregen op patronen die mij te veel energie kostten en ben ik daarmee aan de gang gegaan. Stap voor stap merkte ik dat mijn energie en kracht weer terugkwamen. Met een positieve mindset waarin ik merk als ik te ver over mijn grenzen ga kan ik weer verder.

Tineke is begripvol, maar weet wel de juiste kritische vragen te stellen zodat je gaat nadenken over waarom je bepaalde keuzes maakt, dat heeft mij enorm geholpen!’

‘Ik merkte dat het niet lekker liep met me. Na een gesprek met een collega besloten om hulp in te schakelen. Via mijn werkgever bij Tineke uitgekomen.

Vanaf het eerste moment heb ik me op mijn gemak gevoeld. Bij de kennismaking merkte ik dat ik gewoon alleen maar hoefde te vertellen. Tineke stelde mij op mijn gemak waardoor het praten als vanzelf ging. Ogenschijnlijk leek ze alleen te luisteren maar door gerichte vragen te stellen ging ik meer vertellen en ondertussen ook al nadenken.

De eerste sessie verschilde niet heel veel van de kennismaking. Tineke liet mij vooral vertellen en stelde hier en daar vraag. Deze vragen waren echter zo goed gesteld dat ik hierdoor vertelde en nadacht tegelijk. Op een gegeven moment nam zij het initiatief en liet mij nog meer nadenken door de vragen die ze stelde. En opeens was daar iets opmerkelijks. Iets waarvan ik al 35 jaar had aangenomen dat het zo was, bleek helemaal niet zo te zijn. Dit was voor mij een openbaring. Van daar uit zijn we verder gegaan en ben ik weer in een positieve opgaande spiraal terecht gekomen.

Als ik Tineke in een paar woorden zou moeten omschrijven dan zouden dat zijn: open, toegankelijk, kritisch waar nodig, positief en empathisch.’

‘Wanneer het in het leven moeilijk gaat is het fijn als er iemand is die naar je luistert, kritische vragen stelt, maar die vooral voor een veilige sfeer zorgt, zodat je je zelf kan openstellen. Zo iemand is Tineke. Mede dankzij haar heb ik weer een “vrij gevoel”, ben ik rustiger en kan ik steeds meer genieten van lieve mensen om me heen en is de dikke muur die ik had opgebouwd steeds meer aan het afbrokkelen. Coaching zorgt ervoor dat je bewust wordt van de keuzes die je hebt gemaakt, maar ook nog gaat maken. Coaching moet je willen en er 100% achter staan. Het zorgt ervoor dat al die losse puzzelstukjes een mooie puzzel wordt waar je volop van kan genieten. En dat is in mijn geval heel goed gelukt. Ik ben o.a. trots op mezelf dat ik me kon ‘overgeven’ aan iemand die ik niet kende. Dit zegt alles over de kwaliteiten van Tineke. Maar ook ben ik trots op waar ik nu sta in het leven. Ik kijk met een open blik naar de toekomst, want ik weet ook dat het nog niet klaar is. Er is nog werk te doen, maar een mooie start is er nu.  Dank je wel Tineke voor alles!’

‘De laatste jaren van mijn huwelijk waren voor mij, zo bleek, een energielek te zijn geweest. Na het kwijtraken van mijn fundament, een periode van ziek zijn, oud zeer en het leegraken van mijn batterij, was het tijd voor verandering. Mijn omgeving was al veranderd, alleen nu ik nog. Relativeren en een gezonde dosis humor hadden mij tot nu toe ver gebracht. Maar hier redde ik het niet meer mee. Ik had iets extra’s nodig. Van mijn werkgever kreeg ik de kans om gebruik te maken van coaching.

Enigszins sceptisch ging ik deze gesprekken in. Dit voelde Tineke goed aan. Zij gaf mij de tijd en stelde mij direct op mijn gemak. Zij tast af, prikt door op het juiste moment, en is tegelijkertijd in staat om een onderwerp ‘minder zwaar’ te maken. Dit werkt verlichtend, op een zeer nuchtere en rationele manier.

De persoonlijke en professionele groei die ik in de afgelopen anderhalf jaar heb doorgemaakt was zonder de deskundige begeleiding van Tineke niet gelukt. Het traject was leerzaam en een les voor de rest van mijn leven. Tineke bedankt.’

‘Na een flinke burn-out, merkte ik dat mijn concentratie, aandacht en energie niet meer waren zoals ik gewend was. Ik moest een nieuwe balans vinden tussen ontspanning, werkritme en ook deels accepteren dat het oude ritme niet het ritme moest zijn waar ik naar terug moest verlangen.

Via mijn werkgever kwam ik in contact met Tineke. We hadden snel een klik. Fijn om iemand tegenover je te hebben die doorvraagt, je soms een spiegel voor houdt en je laat nadenken of jouw normaal wel normaal is. Wat ik ook erg prettig vond was dat de items met veel lading werden afgewisseld met humor en alledaagse dingen, waarin ook Tineke iets van haar kwetsbaarheid kon laten zien. We zijn allemaal mensen die soms zoeken naar de juiste uitweg. En dan is het fijn als je iemand tegenover je hebt om mee te sparren en je helpt om de omgevallen boekenkast in je hoofd weer te ordenen. Tineke, heel erg bedankt voor je ondersteuning.’

‘Na de geboorte van onze tweede brak de coronacrisis uit en mijn verlof liep over in thuiswerken. De balans tussen werk en gezin was voor mij lastig te vinden, wat veel stress opleverde. Zoveel dat ik in de ziektewet belandde. Via mijn werk kwam ik in contact met Tineke. Dat voelde meteen goed. De gesprekken met Tineke liepen heel ontspannen. Doordat ook zij open was en ervaringen deelde uit haar eigen leefwereld, was het makkelijk om open en eerlijk tegen haar te zijn.

Tineke wist me de juiste handvatten te geven om op professioneel vlak mijn wensen uit te spreken en te zien dat ik juist toe was aan meer inhoudelijke uitdagingen, maar ook mijn ontspanning te vinden in zowel werk als privé en een balans te vinden tussen de dingen die me energie geven en die me energie kosten. Een andere belangrijke les was dat ik alleen invloed heb op mezelf en niet op anderen en dat heeft me erg geholpen om sterker te staan in gesprekken.

Dankjewel Tineke, voor de fijne gesprekken en de tools die je me hebt gegeven!’

‘Het liep allemaal niet echt lekker op mijn werk en thuis. Op het werk kreeg ik steeds te horen dat ik er boos uitzag. Ik was in die tijd ook erg moe en zat zeker niet goed in mijn vel. Op aanraden van mijn baas ben ik in contact gekomen met Tineke. Eerst zag ik het niet zo zitten, ik ben geen prater en al helemaal niet met iemand die ik niet ken. Vorige coachgesprekken liepen stroef vandaar dat ik niet echt stond te springen. Toch wel een beetje zenuwachtig ging ik naar de eerste afspraak. Anderhalf uur later (volgens mij stond mijn mond niet stil:) liep ik verbaasd naar huis. Verbaasd over het gevoel van rust wat er over mij heen kwam, het feit dat ik zoveel gepraat had. Dat Tineke mij een positief gevoel over mijzelf gaf. Hoe? Geen idee, maar hoewel het intens en vermoeiend is, ben ik blij dat ik gegaan ben. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven, ik durf nee te zeggen, kan zeggen dat ik erop terug kom. Het geeft zoveel rust en ook zelfvertrouwen. Mij sterker voelen en zekerder zijn,  geeft mij energie, rust en ook zeker een betere houding. Ik sta er gewoon. Ik mag er wezen!’

‘Tineke hebben wij ervaren als een pragmatisch, hartelijk, betrokken en prettig persoon. In haar geval weet je direct dat haar werk haar op het lijf geschreven is. Kundig, duidelijk en confronterend waar nodig. We hebben haar ingezet om een aantal verandertrajecten bij ons vanuit objectiviteit in goede banen te leiden. Dat is prima gelukt. In dat half jaar heeft zij nooit verstek laten gaan en was steeds punctueel. Buitengewoon prettig. Dank voor je inzet en betrokkenheid’.

‘Na een heftige periode in mijn leven belandde ik met burn-outachtige klachten thuis. Voor iemand die altijd alle ballen in de lucht hield op verschillende vlakken was dit best een schok. Via via kwam ik bij Tineke terecht. Iemand die net als ik heel erg nuchter is en houdt van aanpakken. De 1e afspraak was meteen heel positief, we hadden een goede klik.

Tineke is iemand die objectief kijkt naar je situatie. Dit is echt heel fijn. Met kleine aanpassingen kan je echt al mooie veranderingen teweeg brengen. Die veranderingen hebben mij zeker geholpen om overzicht te krijgen en dingen voortaan net iets anders aan te pakken en daardoor wat bewuster te leven. Eigenlijk vind ik dat iedereen zo’n coach verdient. Tineke dankjewel voor je positieve aanpak en veel succes voor de toekomst!’

‘Mijn bedrijf ontwerpt en produceert grafische producten zoals reclamebeletteringen. Door de aard van de werkzaamheden is het altijd hectisch druk bij ons op de werkvloer. Vooral de combinatie van het creatieve denkproces, samen met het in goede banen leiden van het operationele productiegedeelte, is weleens lastig. Tineke heeft mij diverse praktische handvatten gegeven waardoor ik nu meer tijd kan vrijmaken voor mijn creatieve opdrachten terwijl de operationele taken veel gestructureerder en efficiënter verlopen.

Tineke luisterde heel goed naar de zaken waar ik tegenaan liep. Haar tips pasten heel goed bij mij en droegen dan ook direct positief bij aan mijn dagelijkse werkzaamheden. Grappig om mee te maken dat ik – al meer dan 20 jaar zelfstandig ondernemer – ontdekte dat met eenvoudige veranderingen mijn werk me nu zo veel makkelijker af gaat!’

“Ik heb nieuwe handvatten gekregen om beter om te gaan met m’n mailbox en werkzaamheden beter te plannen. Ik word niet meer ‘geleefd’ door mijn mailbox, want ik kies nu bewust wanneer ik mails beantwoord, reminders verstuur en wanneer ik aan projecten of beleidstukken werk. Ook heb ik geleerd om projecten beter te plannen en de verwachtingen van de klant te managen, waardoor ik steeds meer projecten kan afronden. Ik heb meer rust en overzicht in m’n werk gekregen. En aan het eind van de dag kan ik het werk beter loslaten, omdat ik helder heb wat me de komende dagen te wachten staat.”

Als technische dienst van een meubelfabriek werd mij de mogelijkheid geboden gebruik te maken van de diensten van Tineke. Dit om mogelijk efficiënter mijn taak uit te voeren, en om overzicht te krijgen van “dingen waar je op het werk tegen aan loopt”.

“Hoe kan iemand met geen enkel technisch inzicht of enige kennis van het reilen en zeilen van een fabriek mij gaan helpen, en heb ik eigenlijk wel hulp nodig hiervoor?” Dit was wat ik mij van tevoren afvroeg, maar nu, na een aantal gesprekken, is gebleken dat Tineke heel goed in staat is om de juiste vragen te stellen die, juist door een andere kijk, voor inzicht en overzicht zorgen. 1 gek kan moeilijkere vragen stellen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden zeggen ze…

Ik kan de gesprekken slechts omschrijven als bijzonder hulpzaam en nuttig voor iedereen, in welke branche je ook werkzaam bent.

Door mijn functie als Sr. Chauffeur wissel ik regelmatig tussen werken op het voertuig en op kantoor en hierdoor lopen er verschillende dingen door elkaar heen. Het werd hierdoor voor mij lastig om soms het overzicht goed te bewaren van zaken waar ik mee bezig was en hier ook de juiste prioriteiten aan te koppelen. Tineke heeft mij hierin gecoacht en tools gegeven om dit beter en duidelijker te organiseren waardoor ik het overzicht bewaar van mijn werkzaamheden en mij dit persoonlijk ook meer rust geeft.

“Muziek maken is mijn passie. Maar bij een eigen bedrijf hoort ook de administratie. Nu ik werk met een planning, die we samen hebben opgesteld, is het makkelijker om aan de administratie te beginnen en kost het mij minder tijd. Daardoor heb ik weer meer rust & ruimte voor mijn muziek.”

Maud is moeder van twee jonge kinderen en heeft een drukke baan als projectmanager bij een evenementenbureau. Op haar werk weet ze prima hoe ze een project van a tot z moet begeleiden, maar tijdens de verbouw van haar huis stond thuis alles even op z’n kop. Daardoor bleef het bij creatieve opruim en organiseer inspiratie op Pinterest. “Maar Tineke gaf me net dat zetje om het ook te doen en om te zijn wie ik wil zijn. Alles is nu ook thuis eenvoudig en op een leuke manier geordend te houden.”