Relaxed Op Vakantie Tips

Ontspannen op vakantie:

Ik ga op vakantie… en laat mijn werk thuis! Dat klinkt goed hè? Maar voor het zover is, zijn er nog bergen te verzetten op de zaak. Van rustig inpakken komt weinig terecht, tot een paar uur van tevoren. En ben je eindelijk op de Route du Soleil of Schiphol, dan komt het eerste werktelefoontje alweer binnen.

Hoe zorg je ervoor dat die twee welverdiende weken vakantie ook écht vrij zijn? Terwijl alles op je werk ook doordraait zoals het hoort. Want pas dan kun je er straks (nog éven niet aan denken!) opgeladen tegenaan.

 

Pak je rust met deze Relaxed Op vakantie Tips

 1. Maak een planning

Druk-druk-druk voor je vakantie: alsof je alle uren die je straks vrij bent vooraf al aan het maken bent. Cliché maar effectief: maak een planning. Zowel voor je werk, als voor je privéleven. Niks ingewikkelds. Gewoon een complete lijst met wat er nog gedaan moet worden. Houd je eraan, streep af wat gedaan is en vul aan wat je te binnen schiet. Je zult zien dat je niet in tijdnood komt en je relaxed aan je vakantie begint.

2. Out-of-office melding

Zet je out-of-office melding aan in je e-mailprogramma. Zo is iedereen ervan op de hoogte dat je niet aan het werk bent en dat het antwoord op hun e-mail even op zich kan laten wachten.

3. Telefoon uit

Laat collega’s en werkrelaties ruim van tevoren weten wanneer je weg bent. Informeer hen ook waar je wel of niet voor bereikbaar bent. Stem af wanneer (vaste tijden) en hoe (e-mail of telefonisch) je bereikbaar bent. Zo ben je niet de hele dag met je werk bezig als je dat niet wilt.

4. Extra vrije dagen

Ga jij ook het liefste de eerste vrije dag op vakantie? Om méér te ontspannen kan het helpen om een paar dagen extra thuis te blijven. Je komt alvast in de vakantiemodus, kunt rustig inpakken en uitgerust aan je vakantie beginnen. Om de vakantiestemming vast te houden, kun je na je vakantie ook nog een paar dagen vrij nemen. Daarna begin je met een voldaan gevoel weer aan je werk.

5. Regel een plaatsvervanger

Kunnen jouw werkzaamheden niet stil blijven liggen tijdens de vakantie? Regel een plaatsvervanger voor tijdens je afwezigheid. Draag je werkzaamheden tijdig over. Na je vakantie plan je een overdracht.

6. Rustig aan beginnen

Om na je vakantie niet meteen hectisch te beginnen, plan je geen belangrijke afspraken in de eerste dagen.

Fijne vakantie!

Tineke

Wil je meer weten over wat ik voor jou of je collega’s kan betekenen? Kijk eens rond op mijn site of maak een vrijblijvende afspraak.