Afbeelding bij 5 tips om ongestoord te kunnen werken do-not-disturb5

5 tips om ongestoord te kunnen werken

Niets is prettiger dan je werk op orde hebben. Dat de dingen gedaan zijn die moeten. Om efficiënt te kunnen werken is het nodig om soms aan één stuk door achter elkaar ongestoord te kunnen werken. Onderzoek toont aan dat hersenen tijd nodig hebben voor concentratie: om in een workflow terecht te komen, heb je ongeveer twintig minuten nodig.

Realiseer je dat niemand aan je kan zien dat je niet gestoord wilt worden. Neem dan ook een aantal voorzorgsmaatregelen.

  1. Laat anderen weten dat je niet gestoord wilt worden.
  2. Zet e-mail, telefoon en andere apparaten of programma’s uit. De binnenkomst van nieuwe e-mails leidt enorm af. Wil je bereikbaar blijven, zet dan in ieder geval de e-mailnotificatie uit. Schakel je telefoon door naar de voicemail en bel terug als het beter uitkomt.
  3. Als je in een ruimte werkt met veel mensen, probeer dan een rustigere ruimte te zoeken. Lukt dit niet dan kun je ook een koptelefoon opzetten.
  4. Houd een schrijfblok bij de hand om opkomende gedachten te parkeren. Zo zijn ze uit je hoofd en kun je die acties later oppakken.
  5. Houd je bureau opgeruimd. Zorg voor een goed archief en laat geen zaken liggen die nog niet af zijn, dat leidt alleen maar af van de taak waar je mee bezig bent.

Veel succes!

Tineke